logo sfm_edited_edited.png
logo sfm2.png

BIOGRAPHY  

Sing Free Ministries

Mijn naam is Henk Phelipe Ramon Concincion. Beter bekend als Edson. Ik ben getrouwd met Solange Concincion Simon,

 en samen hebben we twee zoons. Ik ben muzikant, zanger, componist, arrangeur, studio techniekus en programmeur.

Ik begon met gitaar spelen toen ik 13 jaar was. Omdat ik zoveel tijd in het gitaarspelen heb gestopt, heb ik heel veel kennis vergaard. Mijn eerste optreden was samen met twee vrienden, we speelden als trio op scholen. Daarnaast speelden we ook in kerken en thuis bij mensen. Ik was zanger en hoofd gitaarspeler. Daarna begon ik in ons eerste band te spelen. Wij drieen samen met nog enkele andere muziekanten hebben de band ‘Dja dja children’ opgericht. Ons muziekstijl was zeer gevarieerd en dat bracht met zich mee dat we bij verschillende activiteiten worden gevraagd om te spelen. Wij speelden bijvoorbeeld elke zondag bij de kerk van Wishi. Hier heb ik een talent ontdekt, componist, ik schreef en vertaalde verschillende liedjes in en naar het Papiaments.

Na een paar jaren bekeerde ik en heb ik mijn leven aan Jezus christus gegeven. Om exact te zijn in 1987. Ik bezocht de New Song kerkgemeenschap op Curaçao. Hier ben ik muziekaal ook verder gegroeid en vormde ik deel van Berachah; een muziek- en dansgroep die het Woord van God verspreid. Ik begon met spelen van de basgitaar en was tevens de muziekale directeur. Hier werkte ik nauw samen met de zangeres Rinnah. Mijn talent om te componeren is ondertussen een gave van God geworden. We reisden naar verschillende landen om het evangelie Gods te verspreiden. We zijn gegaan naar landen zoals Nederland, Puerto Rico, Venezuela, Miami, Barbados, Kenia, Aruba en Bonaire. Ook had ik het voorrecht om verschillende albums te produceren samen met Rinnah. Om precies te zijn 10 albums. De meeste van de composities op deze albums, heb ik als inspiratie van God ontvangen. Ook heb ik voor mezelf 5 albums geproduceerd. Daarnaast heb ik 4 albums geproduceerd voor kinderen en jongeren. Totaal gaat het om 101 composities die zijn opgenomen.

In 2009 heb ik samen met mijn gezin, het New Song kerk gemeenschap verlaten en ben ik met een eigen kerk gemeenschap begonnen. Onder de naam “Sing Free Ministries” was ik de voorganger tot het jaar 2012. Door een ongeluk op het werk ben ik invalide geworden.  December 2012 ben ik samen met mijn gezin naar Nederland verhuisd voor een tweede medische opinie. Hier in Nederland ben ik door gegaan met “Sing Free Ministries”, vanuit mijn rolstoel bleef ik de gemeenschap begeleiden en was ik voorganger tot en met 2016. In die periode kreeg ik een wond bij mijn stuit die niet wilde genezen. Ik was anderhalf jaar weer in bed. Nogmaals moest ik met de kerk gemeenschap stoppen door mijn gezondheid. Tot nu, zijn we niet zeker hoe we verder zullen gaan. Maar we blijven voor God werken en leven.